Dýňové tipy
Halloweenské vydlabané dýně, stejně jako dýňové speciality, patří tradičně k podzimu. Dýňová sezóna začíná zhruba se začátkem října a jejich oblíbenost se každým rokem stupňuje, především v gastronomii. Kromě tradičních i netradičních polévek v různých úpravách můžete ochutnat pokrmy i méně obvyklé. Dýně se hodí pro slanou i sladkou kuchyni, připravit z ní tak lze dýňové koláče, cheesecaky, nákypy, kompoty stejně jako dýňové noky, pyré, placky, pečené saláty, dýňové carpaccio nebo různé masové úpravy.
Pokud si ale na její přípravu netroufáte, chcete šetřit svůj čas nebo hledáte nějakou netradiční specialitu, koukněte do nabídky Dámejídlo.cz. Tato služba rozváží jídlo z restaurací ve všech krajích v ČR a během dýňové sezóny nabízí širokou nab ídku dýňových specialit, a to nejen české, ale i italské, orientální či raw restaurace. Objednávat můžete snadno přes aplikaci nebo na www.damejidlo.cz.